Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u veel antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 

Wat is gastouderopvang precies?

Een gastouder doet aan kleinschalige kinderopvang, vaak in de huiselijke sfeer. Dit kan opvang zijn bij de ouders zelf, maar ook bij de gastouder. Er zijn regels als het gaat om leeftijden: een gastouder mag maximaal 6 kinderen opvangen, waarvan 5 van onder de 4, 4 van onder de 2 en 2 van onder de 1 (eigen kinderen jonger dan 10 worden ook meegerekend).

Wat zijn de voordelen van gastouderopvang?

Doordat gastouderopvang veel kleinschaliger is dan een kinderdagverblijf, kan er meer aandacht gegeven worden aan het individuele kind. De kinderen hebben altijd één vast gezicht, dat door u is uitgekozen. Daarnaast betaald u een gastouder per uur, wat er voor zorgt dat deze vorm van opvang in veel gevallen een stuk voordeliger is dan opvang bij een kinderdagverblijf. Bekijk hier de tarieven van Pepper’s Daycare.

Hoe wordt de kwaliteit van gastouderopvang bij Pepper’s Daycare geregeld?

Ik ben opgeleid als Sociaal Pedagogisch Werker (SPW4). Tevens ben ik in het bezit van een geldig EHBK-diploma. Ik sta als gastouder ingeschreven bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) en Pepper’s Daycare als onderneming in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Daarnaast voldoet Pepper’s Daycare als locatie aan de wettelijke eisen waaraan een gastouderopvang moet voldoen. Zo is er een aparte slaapruimte voor kinderen jonger dan 1,5 jaar, er is binnen en buiten voldoende speelruimte voor de kinderen en de woning is volledig rookvrij en voorzien van rookmelders

Mijn vraag en antwoord staat niet in deze lijst. Hoe kan ik contact met Pepper’s Daycare opnemen?

Stel gerust uw vraag via het contactformulier. Ik zal u binnen twee werkdagen antwoord sturen op al uw vragen.